Gratis vullen van uw gedenkartikel in onze toonzaal. Zie ook gratis vullen

West Gedenktekens Tel: 0793416227  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Glas als basis voor een monument

Glas is koel, doorschijnend, bijna onzichtbaar en onpersoonlijk. Zo lijkt het. Niet voor de geinteresseerde die er iets langer bij stilstaat. Glas is een gestolde vloeistof, die bij 1200 graden kookt, bruist en afkoelend zijn vorm gaat aannemen. Een materie vol beweging, warmte en energie in de uiteindelijke presentatie. Sereen, bescheiden en dienstbaar aan de handen en inspiratie van de mens om diens ideeen te verwezenlijken. Mensen ontdekken glas als een materiaal dat bij uitstek geschikt is om emoties in tastbare vorm om te zetten. Denk hierbij aan de beroemde glas-in-lood vensters.

Glas voor een herkenbaar monument 
Glas is kunst, een materiaal dat door een meesterhand wordt gevormd en bewerkt. Bewerkingen die de uitstraling versterken en die het een ideale drager maken voor een eigentijdse boodschap waarmee de nagedachtenis van een overledene kan worden geeerd. Het kan in kleur of helder glas zijn, worden versmolten, in vormen gebogen, verlijmd en van kleur worden voorzien. Kleuren, teksten en decoraties kunnen op verschillende manieren worden aangebracht. 

Glas is rationeel en sterk 
Glas beschermt ons niet alleen tegen slecht weer en laat ongehinderd licht door. Het is ook een veelzijdig, sterk en duurzaam materiaal voor uiteenlopende toepassingen. Glas is niet poreus en daarmee ondoordringbaar voor vocht. West Gedenktekens heeft in de loop van de jaren een groot aantal opdrachten uitgevoerd voor monumenten en kunstwerken in glas. Vele opdrachtgevers vertrouwen op de combinatie glas met natuursteen en RVS. Dat vindt u zichtbaar terug in de vele individuele glazen en combinatie-monumenten die de begraafplaatsen sieren en dankbare herinneringen vasthouden, emoties van overledenen en nabestaanden tot uitdrukking brengen. 

Glas een extra dimensie 
Naast de bestaande materialen van natuur, brons, RVS, duurzaam hout e.d. verwerft glas zich een eigen plaats in het keuzegamma voor grafmonumenten. De veelzijdigheid van glas maakt het mogelijk een grote varieteit in monumenten aan te bieden. Er is alle ruimte voor individuele wensen.